Alle seinen op groen voor Zonnepark Koningspleij Arnhem

De uitspraak van de Raad van State op 1 april heeft alle seinen op groen gezet voor de ontwikkeling van Zonnepark Koningspleij Arnhem. Dit betekent dat het bestemmingsplan en de vergunning onherroepelijk zijn en dat Sunvest is gestart met de financiering. Eind september moet de bouw van het eerste grote zonnepark in de Gelderse stad beginnen.

Gemeente Arnhem wil dit jaar veertien procent van haar energiebehoefte duurzaam opwekken. Zonnepark Koningspleij levert hierin een grote bijdrage en vormt een onderdeel van de diverse plannen om de stad te verduurzamen. Belangrijk criterium hierbij voor de gemeente Arnhem is een natuurlijke landschappelijke inpassing van de initiatieven.

zonnepark Koningspleij Arnhem

Natuurlijke zonneparken

Zonnepark Koningspleij is een voorbeeld van een prachtig duurzaam project waarbij we energieproductie en een goede landschappelijke inpassing combineren: het terrein van het zonnepark zal ook een thuis bieden aan insecten en zwaluwen. Hiervoor zullen insectenhotels, een zwaluwwand en geschikte beplanting worden gerealiseerd, in samenwerking met de lokale zwaluwvereniging.

Het zonnepark wordt zo ingericht dat het voor insecten en vogels de perfecte biotoop vormt. Mooi ingepast in het landschap, omgeven door veel groen en niet toegankelijk voor het publiek.

Dit project bewijst: Natuurlijke zonneparken zijn een aanwinst voor mens en natuur!

zwaluw op boomstam

LOKALE PARTICIPATIE

Sunvest en de gemeente Arnhem vinden het belangrijk dat iedereen, en met name de inwoners van de regio Arnhem, kan meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Omwonenden, relaties en alle andere mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, kunnen meedoen door ZonneDelen te kopen, binnen de door de bank gestelde grenzen.

Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om naar hen over te stappen. Als klant van Greenchoice is het rendement op je ZonneDeel hoger.

VERMOGEN PV-SYSTEEM

Het volledige PV-systeem zal een vermogen van ongeveer 13.249 kWp hebben. Het systeem kan daarmee jaarlijks naar verwachting 11.201.000 kWh opwekken. Zo gaan er meer dan 3600 huishoudens over op groene stroom.

HOE KAN IK MEEDOEN?

De gemeente Arnhem en Sunvest hebben als doel om iedereen de mogelijkheid te geven om te profiteren van het zonnepark. Omwonenden, relaties en alle andere mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, kunnen meedoen door ZonneDelen te kopen. Dat betekent dat particulieren – via crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen – een concrete bijdrage kunnen leveren aan duurzame energie in hun stad en daarnaast een goed rendement kunnen verwachten op hun inleg.

Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Dit project begint binnenkort. Vrijblijvend voorinschrijven om bij de start op de hoogte gesteld te worden? Klik op degroene balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld! Wij werken hiervoor samen met ZonnepanelenDelen.nl. Onderstaande link brengt u dan ook op de vervolgpagina van Zonnepanelendelen.nl.

Contact

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Stand van zaken

Binnenkort opent de officiele inschrijvingsmogelijkheid. Kijk hieronder hoeveel mensen gaan profiteren van Zonnepark Koningspleij:

deze belegging valt buiten AFM toezicht