Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Eerste paal Zonnepark Koningspleij Arnhem

De eerste palen zijn geslagen en daarmee is de bouw gestart van Zonnepark Koningspleij in Arnhem. Een grote stap in de verduurzaming van Arnhem. Gemeente Arnhem werkt voor de ontwikkeling van het park langs de Pleijroute (N325) samen met Sunvest Ontwikkeling.

Sunvest ontwikkelt Natuurlijke Zonneparken, dit zijn parken die duurzame energie leveren én een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale biodiversiteit. Samen met lokale ondernemers zal Sunvest zorgen voor bijenkorven, insectenhotels en geschikte beplanting rondom de zonnepanelen van het Zonnepark. Door de natuurlijke inpassing in het landschap, valt Zonnepark Koningspleij Arnhem straks nauwelijks op. Verduurzamen start natuurlijk al bij de bouw van het park. Door grotendeels elektrisch materieel te gebruiken minimaliseren wij de uitstoot van stikstof.

ProfiNRG (bouwende partij) verwacht dat de bouw voorjaar 2022 is afgerond en dan een equivalent van 3.500 huishoudens aan stroom zal leveren. Via het Nederlandse energiebedrijf  Greenchoice wordt deze groene stroom ingezet op het nabijgelegen IPKW terrein.

Zonnepark Koningspleij Arnhem is er voor en door Arnhem. Zo hebben inwoners van de gemeente Arnhem via crowdfunding mede bijgedragen aan de totstandkoming van het park.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het zonnepark kan via www.sunvest.nl/zonnepark-koningspleij.

Tags :
Delen: