Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Burendag Duurkenakker

Burendag in Energiepark Duurkenakker

Afgelopen vrijdag was het burendag bij Energiepark Duurkenakker! Aan het einde van de middag straalde de zon nog volop toen de eerste buren arriveerden. Vanwege het warme weer hadden we de koffie omgeruild voor gekoelde drankjes, lekker verfrissend. Na een goede ontmoeting hebben we gezamenlijk over het zonnepark gelopen waarbij er uitleg werd gegeven over de ontwikkeling, de bouw en de exploitatie van het zonnepark. Hier heeft Sunvest de openstaande vragen van de omwonenden kunnen beantwoorden.

Bij burendagen willen mensen vaak weten hoeveel vermogen een individueel zonnepaneel levert. Omdat het in Duurkenakker oudere zonnepanelen betrof was dat vermogen nog relatief klein, 400 Wp. In vergelijking hebben nieuwe parken panelen van ongeveer meer dan 600 Wp. Daarnaast zijn bezoekers natuurlijk ook erg nieuwsgierig wat een zonnepark per jaar opbrengt. Vorig jaar heeft Zonnepark Duurkenakker ongeveer 57.000 Mwh geproduceerd. Dat is jaarlijks genoeg voor zo’n 16,3 duizend huishoudens.

Sunvest benadrukt het belang van de feedback van omwonenden gedurende de hele levensduur van het zonnepark. Zo werken we toe naar zonneparken met lokale meerwaarde. Sunvest bedankt de aanwezigen!

Voor meer informatie over Zonnepark Duurkenakker zie onze projectpagina.

Tags :
Delen: