Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Close-up zonnepaneel

Het laten aanleggen van een zonnepark op een perceel kan een interessante bron van inkomsten zijn. Niet alleen draagt het bij aan de energietransitie, ook genereren zonneparken hoge opbrengsten per hectare.

Opbrengst per hectare

Sunvest is altijd opzoek naar percelen grond om zonneparken te realiseren. Zonneparken kunnen voor u een interessante bron van inkomsten zijn. Een zonnepark levert al snel 5000 tot soms wel 8000 euro per hectare op!

Voordelen zonnepark

  • Hoge opbrengsten per hectare;
  • Tot dertig jaar lang vaste inkomsten per hectare, zonder inspanning van uw kant;
  • Een goede pensioenvoorziening of basisinkomen;
  • Bijdrage aan de energietransitie;
  • Zonnepark is geluidloos en schoon.

Inkomsten zonnepark

De inkomsten van een zonnepark worden bepaald door de hoogte en duur van de subsidie (SDE) en de stroomleveringsovereenkomst of PPA (Power Purchase Agreement) met een energieleverancier die de stroom aan haar klanten verkoopt. Het SDE-subsidietarief wordt de komende jaren afgebouwd. Dit betekent dat zonneparken steeds afhankelijker worden van de kwaliteit van de overeenkomst met de afnemer van stroom. Sunvest heeft door haar omvang en marktpositie een sterke onderhandelingspositie richting energiebedrijven die stroom van onze projecten afnemen. Hierdoor kunnen we gunstige tarieven afspreken, waardoor projecten ook met steeds minder subsidie financierbaar zijn.

Zonnepark financieren

Met geavanceerde financiële modellen berekenen wij of en hoe het bouwplan van het zonnepark haalbaar en financierbaar gemaakt kan worden. Wij brengen alle mogelijke kosten en opbrengsten in beeld. Zoals de kosten voor de netaansluiting, de bouwkosten van de installatie, de onderhoudskosten, de stroomopbrengsten en de mogelijke subsidies (SDE+ en straks SDE++). De exploitatietermijn en technische levensduur van de installatie hebben een grote invloed op de haalbaarheid.

Zonnepark bouwen

Sunvest laat haar zonneparken door moederbedrijf ProfiNRG bouwen. Op die manier houdt ze de kwaliteit in eigen hand en de kosten laag.

Waarom een zonnepark laten ontwikkelen door Sunvest?

  • Sunvest biedt grondeigenaren en ontwikkelaars van zonneparken een aantrekkelijke vergoeding;
  • De contracten die wij afsluiten met grondeigenaren, energiebedrijven, adviseurs, netbeheerders, verzekeraars en aannemers zijn afgestemd met de bank. Banken kennen ons en onze contracten, waardoor de financiering soepel verleend wordt.
  • Wij beschikken over geavanceerde (financiële) modellen om het rendement zonneparken te optimaliseren;
  • Een toegewijd team met specialisten van Sunvest, met veel ervaring in de ontwikkeling van zonneparken, op dit moment 250 Mwp;

Zonnepark ontwikkelen met Sunvest

Sunvest gaat minimaal een 25-jarig recht van opstal contract aan met de grondeigenaar. Wij keren een concurrerend bedrag uit per verhuurde hectare. De huurbedragen (retributie) worden jaarlijkse geïndexeerd. Sunvest organiseert het gehele proces van ontwerp en omgevingsparticipatie en vergunning tot installatie, financiering en onderhoud. En misschien wel het belangrijkste: Sunvest is zeer goed in het daadwerkelijk vergund krijgen van het zonnepark. Want een goede vergoeding is pas iets waard als er daadwerkelijk een zonnepark gebouwd mag worden.

Meer informatie over een zonnepark?

Wij komen graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999  of mail naar info@sunvest.helloresults.nl Klik hier voor onze contactgegevens.

Tags :