Recent Post
Categories

Meer weten over Sunvest?

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Kat onder een zonnepaneel in een veld

Het leven onder de zonnepanelen.

Ecologisch onderzoek Holland Solar

De Nederlandse Branche organisatie voor zonne-energie Holland Solar gaat onderzoek doen naar de biodiversiteit en de bodemkwaliteit van zonneparken. In 20 Nederlandse zonneparken met 5 verschillende beheermethodes zal dit de komende 4 jaar onderzocht worden. Hierna kan Hollar Solar op basis van wetenschappelijk onderzoek  zonneparken certificeren waar ecologische meerwaarde gewaarborgd wordt, en daarmee voldaan wordt aan de gedragscode zon op land van Holland Solar.

Samen met de Wageningen University & Research, TNO, Eelerwoude, NL Greenlabel, 8 provincies en meerdere leden van Holland Solar wordt dit onderzocht en gefinancierd. Sunvest is uiteraard van de partij met haar Natuurlijke Zonneparken! Daarmee is zij een van de leden die 3 van haar natuurlijke zonneparken heeft aangeboden voor het onderzoek.

Tags :
Share :