Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Situatieschet zonnepark Cothen

Energiecöoperatie EWEC start uitgifte zonobligaties voor Zonnepark Cothen van Sunvest

Vanaf 1 maart 2021 kunnen alle inwoners van Cothen, Wijk bij Duurstede en Langbroek zich inschrijven voor financiële deelname aan Zonnepark Cothen. Er zijn 500 ‘Obligaties Zonnepark Cothen’ van elk € 500. De rente bedraagt 4%. De bouw van het zonnepark start dit voorjaar met de aanleg van de landschappelijke inpassing. De eerste stroom wordt naar verwachting in 2022 geleverd.

Alle inwoners krijgen de gelegenheid om te participeren in het eerste zonnepark van Wijk bij Duurstede. Sunvest heeft daarvoor afspraken gemaakt met de energiecöoperatie van Wijk bij Duurstede: EWEC. Afspraak is dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedelen uit de inkomsten van het zonnepark.

De projectlocatie is circa 11 hectare groot. Met inachtneming van landschappelijk inpassing is dit voldoende om een zonnepark van circa 13 MWp te realiseren. Dat levert straks voldoende stroom voor zo’n 4.000 woningen, oftewel genoeg voor alle huishoudens in Cothen. In principe zal de geproduceerde stroom via EWEC af te nemen zijn voor inwoners van de gemeente.

Het zonnepark kan een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie Wijk bij Duurstede klimaat neutraal 2030. De praktijkervaring van dit project is meegenomen in het opstellen van het Beleids- en Toetsingskader Zonneparken. De vergunning is in 2019 verleend en ook is SDE toegekend.

Meer informatie

Wilt u meer weten of zonnepark Cothen? Meer informatie over dit zonnepark kunt u vinden op de Projectpagina van zonnepark Cothen

Interesse?

Ben je inwoner van Wijk bij Duurstede en wil je geld lenen aan dit zonnepark en een goed rendement verdienen? Kijk dan hier voor meer informatie: Zonnepark Cothen – EWEC groene energie uit Wijk bij Duurstede

Tags :
Delen: