Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Archeologe aan het werk tijdens archeologisch onderzoek Lanakerveld

Fascinerend archeologisch onderzoek op het Lanakerveld

Archeologisch onderzoek op het Lanakerveld in Maastricht heeft een fascinerend inzicht geboden in de geschiedenis van de regio. Gedurende de week hebben archeologen met hulp van geïnteresseerden zich ingespannen om de geheimen van dit historische terrein te onthullen.

Twee weken lang is er door onderzoeksbureau RAAP onderzoek gedaan over 2.200 meter aan gleuven waar de kabels van Zonnepark Lanakerveld komen te liggen. Er zijn veel sporen gevonden van bijvoorbeeld vuurplaatsen, greppels, aardewerk en huizen.  Elke vondst gaf nieuwe inzichten in de levenswijze en cultuur van de mensen die hier ooit leefden.

Er is al veel onderzoek gedaan naar het Lanakerveld dus de vondsten helpen om de historie van het Lanakerveld verder in te tekenen. RAAP gaat nu de vondsten bestuderen en analyseren om een gedetailleerder beeld te krijgen van de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Zonnepark Lanakerveld wordt ontwikkeld door Sunvest en gebouwd door ProfiNRG. Sunvest werkt nauw samen met Gemeente Maastricht en Gemeente Lanaken om aan de Nederlandse zijde van de landsgrens een brede groenzone te ontwikkelen, met bomen die voor een visuele afscherming zorgen van de Belgische industrie. Tevens voorzien we in het ontwerp diverse ecologische maatregelen om de impact op het leefgebied van beschermde diersoorten in de omgeving te mitigeren. 

Meer weten over zonnepark Lanekerveld, kijk op de projectpagina.

Tags :