Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Plattegrond energiepark Duurkenakker
Sunvest en Triodos Renewables Europe Fund gaan gezamenlijk twee grote zonneparken bouwen in de gemeente Midden-Groningen. De zonneparken liggen in elkaars nabije omgeving en vormen gezamenlijk met een totaal vermogen van 112 MWp virtueel het grootste zonnepark van Nederland. De ontwikkeling van beide zonneparken is al enige jaren geleden ingezet en de parken worden afzonderlijk van elkaar gebouwd. Wat de zonneparken gemeen hebben zijn de netaansluiting en eigenaren.

Vandaag is de financiering rondgekomen voor Energiepark Duurkenakker. Het zonnepark is gelegen in de Tussenklappenpolder nabij Muntendam, wordt ca 44 ha groot (88 voetbalvelden) en zal bestaan uit ruim 160.000 zonnepanelen. Dat levert genoeg stroom voor 20.000 huishoudens. Commerzbank financiert het project en Goldbeck Solar zal het gaan bouwen. De bouw zal circa 6 maanden in beslag nemen en het project zal in oktober/november van dit jaar de eerste zonnestroom gaan leveren aan het net. Het project is ontwikkeld door Sunvest en Solar Proactive. Triodos Renewables Europe Fund is kort geleden toegetreden als financiële partner. Sunvest en Triodos Renewables Europe Fund zullen het project samen bouwen en exploiteren.

Eind vorig jaar hebben Sunvest en Triodos Renewables Europe Fund reeds het zonnepark nabij Zuidbroek overgenomen van de eerdere eigenaar en ontwikkelaar Van der Valk International. Zuidbroek Energie is 39 ha groot en zal ongeveer 120.000 zonnepanelen bevatten, goed voor de elektriciteitsbehoefte van 15.000 huishoudens. Zuidbroek Energie ligt langs de A7 en naast het Van der Valk hotel Zuidbroek. Naar verwachting zal Zuidbroek Energie in 2021/2022 gebouwd kunnen worden omdat er eerste nieuwe transportcapaciteit in het onderstation bij Meeden gerealiseerd moet worden.

Rene Hanssen, directeur Sunvest: “We zijn erg blij met dit resultaat. Vooral de ontwikkeling van Energiepark Duurkenakker was complex vanwege de continue veranderende omgeving met de bouw van windturbines en de stikstoffabriek. Bijzonder is ook dat er een grote windturbine midden in het zonnepark komt te staan waardoor er efficiënt gebruik wordt gemaakt van de locatie voor de opwekking van duurzame energie.”

Vincent van Haarlem, fondsmanager Triodos Renewables Europe Fund: “In goede samenwerking met Sunvest kunnen we nu de bouw mogelijk maken van deze toonaangevende projecten.  Met meer dan 280.000 zonnepanelen wordt met de realisatie van deze zonneparken een belangrijke stap gezet in het realiseren van meer duurzame energie in Nederland en dragen we daarmee bij aan het versnellen van de zeer noodzakelijke energietransitie.”

Over de partijen:

Sunvest

Sunvest is een 100% Nederlands gefinancierde projectontwikkelaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energie systemen. Sunvest ontwikkelt en exploiteert een groot aantal zonne-energie projecten gesitueerd door heel Nederland. Sunvest onderscheidt zich door het ontwerpen van “natuurlijke zonneparken”. Natuurlijke zonneparken zijn parken met veel aandacht voor landschappelijke en maatschappelijke inpassing. Sunvest is dochterbedrijf van ProfiNRG en wordt ondersteund door Green Giraffe voor de ontwikkeling en financiering van de projecten.

Triodos Renewables Europe Fund

Triodos Renewables Europe Fund biedt beleggers de mogelijkheid actief bij te dragen aan de energietransitie in Europa. Het fonds, dat werd gelanceerd in 2006, investeert met aandelenvermogen en/of achtergestelde leningen met het doel projecten mogelijk te maken op het gebied van duurzame opwek, energie efficiency en flexibiliteit. Triodos Renewables Europe Fund wordt gemanaged door Triodos Investment Management. Triodos Investment Management is wereldwijd actief als impactbelegger en is een volledige dochterondernemingen van Triodos Bank NV.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Hanssen, directeur Sunvest. Per e-mail Rene@Sunvest.nl of telefonisch via 06 24579664

Tags :