Inleiding

De gemeente Haaksbergen heeft zich als doel gesteld om in 2030 een klimaat neutrale gemeente te zijn. Om dit te realiseren heeft de gemeente een actieplan energietransitie opgesteld. Een onderdeel hiervan is dat er voor maximaal 40 hectare vergunningen verleend gaan worden voor zonnevelden in de gemeente. De gemeente heeft zich voorgenomen om in maart de beleidsregels voor zonnevelden aan de gemeenteraad aan te bieden, waarna er vanaf april een vooroverlegplan ingediend kan worden door initiatiefnemers via een zogeheten "tender". Uit deze plannen worden door de gemeente initiatieven uitgekozen die door mogen gaan voor een vergunningsaanvraag.

Sunvest is gewend om met dergelijke tenders te werken en biedt u aan om samen met u het initiatief te nemen voor het indienen van een voorstel. Daarnaast stellen wij een principeverzoek op waarmee we een grote kans maken om te winnen in de openstellingsronde.

Zoekkaart

Hieronder staat een zoekkaart die is opgesteld door de gemeente. De licht groene en donker groene gebieden worden in beginsel als geschikte gebieden voor zonnevelden gezien door de gemeente. Daarnaast is een beperking van de gemeente dat het zonneveld ten minste 100 meter van omwonenden verwijderd moet zijn.

Heeft u interesse? Kijk dan of uw grond in een van de groene gebieden op de kaart van de gemeente ligt, zodat u kunt vaststellen of u in deze tender met uw grond mee kunt doen. Aan grondeigenaren  bieden wij  een vergoeding aan op basis van een pachtvergoeding of een koopprijs aan.  Neem contact met ons op voor meer informatie of vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zoekcriteria van Sunvest

Wij zijn op zoek naar percelen vanaf 10 hectare. Vanzelfsprekend moeten deze percelen gelegen zijn in het zoekgebied.

Waarom Sunvest

Sunvest is een 100% Nederlandse projectontwikkelaar, gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energie systemen. Zij ontwikkelt en exploiteert een groot aantal zonne-energie projecten door heel Nederland. Sunvest is een dochterbedrijf van ProfiNRG.

Sunvest onderscheid zich door het ontwikkelen van Natuurlijke Zonneparken. Natuurlijke Zonneparken worden gekenmerkt door een uitstekende landschappelijke, ecologische en maatschappelijke inpassing. Hiermee biedt onze aanpak voordelen voor de omgeving, waardoor er draagvlak ontstaat voor het zonnepark. Gemeenten kiezen voor plannen met de beste kwaliteitsverbeteringen voor de omgeving. Daarom winnen we vaak de door de gemeente georganiseerde aanbestedingen

Contact

Neem contact met ons op als uw grond in het zoekgebied ligt. U kunt ons bereiken door te bellen naar 030 341 0999  of u kunt mailen naar lennart@sunvest.nl . Ook kunt u het contactformulier hiernaast invullen en dan bellen wij u zo snel mogelijk terug. Wij plannen graag een kennismakingsgesprek met u in. Indien het van weerszijden geschikt lijkt, zullen wij een aanbod doen voor de grond.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de documenten van de gemeente, en de rest van onze website.

 

Documenten gemeente:
Gemeente Haaksbergen
Ontwerp beleidskader zonne-energie Haaksbergen