Extra inkomen met uw landbouwgrond

U heeft een agrarisch bedrijf en overweegt (een gedeelte) van uw landbouwgrond te laten pachten of te verkopen voor de bouw van een zonnepark?
Wij komen graag met u in contact. Wij zijn bekend met de specifieke fiscale regelgeving voor agrarische bedrijven, zoals de landbouwvrijstelling en de cultuurgrondvrijstelling. Hierdoor kunnen we u in samenwerking met fiscaal specialisten een passend voorstel doen. U voorkomt hierdoor onvoorziene belastingafdracht bij de verhuur of verkoop van uw landbouwgrond.

Meer weten over Sunvest en wat we voor je kunnen betekenen?

Neem contact op

Voordelen landbouwgrond inzetten voor een zonnepark

  • Wanneer landbouwgrond wordt ingezet voor het realiseren van een zonnepark, draagt dit bij aan de energietransitie.
  • Er worden inkomsten gegenereerd met het zonnepark en tegelijkertijd wordt er bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen. De agrarische bestemming blijft behouden. Aan het einde van de looptijd kan de grond weer voor landbouw worden gebruikt.
  • Daarnaast bieden onze zonneparken ook ruimte voor dubbelgebruik. Denk hierbij aan het laten grazen van kleinvee, of gedeeltelijke gewasbeplanting. We bekijken graag de mogelijkheden met u.

Profiteer na bedrijfsbeëindiging

Overweegt u het beëindigen van uw bedrijf? Ook dan komen wij graag met u in gesprek. Wij doen u graag een voorstel, welke niet alleen financieel aantrekkelijk is maar ook een duurzame toekomst bewerkstelligt.

Nieuwe inkomsten met uw landbouwgrond?

Een zonnepark levert al snel jaarlijks € 5.000,- tot soms wel € 8.000,- per hectare op. Als u uw grond verkoopt, kan dit tot 2 keer de agrarische waarde opleveren. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden! U kunt ons bereiken op 030 341 0999 of mail naar Lennart@sunvest.nl

 

Weten wat uw vergoeding is? Vraag een Quickscan aan: