Goed om te weten

Voor u als omwonenden

Wij realiseren ons dat de komst van een zonnepark voor u een wezenlijke verandering van uw leefomgeving kan zijn. Wij vinden het daarom vanzelfsprekend dat de lokale omgeving niet alleen een stem in het proces moet hebben maar ook profijt moet hebben van het uiteindelijke zonnepark.

De wensen van de direct omwonenden en overige belanghebbenden, lokale instanties en de lokale gemeenschap worden vanaf het eerste moment meegenomen in het ontwerp van het zonnepark. Dit eerste moment is vaak al voordat we een principe verzoek indienen bij de lokale overheid. We vragen de individuele omwonenden, lokale instanties en de lokale gemeenschap naar hun wensen ten aanzien van het zonnepark. We delen ook met hen de mogelijkheden – die er volgens ons zijn – voor wat betreft meedenken over de landschappelijke inpassing en maatschappelijke- en financiële participatie. 

De input van de individuele gesprekken verwerken we tot een eerste plan. Dit plan presenteren we tijdens een openbare inloopavond in de directe omgeving van het voorgenomen zonnepark. De terugkoppeling die we krijgen en de informatie die we ophalen proberen we zoveel mogelijk mee te nemen in een aangepast ontwerp. Ook dit delen we met de betrokkenen, veelal via een tweede inloop avond. Eventuele vereiste aanpassingen die daaruit naar voren komen nemen we nog mee in het ontwerp dat we indienen bij de gemeente.

Belanghebbenden worden hierna op de hoogte gehouden van onze vorderingen via een nieuwsbrief of via onze internetsite. Wilt u meer weten over een project in de buurt, bezoek dan onze projectenpagina. 

Lokale energie

Met een Natuurlijk Zonnepark in de buurt profiteert u direct van lokale energie. Ook organiseren we vaak een Zon op Dak actie bij de komst van een zonnepark.

Verandering

Wij vinden het  vanzelfsprekend dat de lokale omgeving niet alleen een stem in het proces moet hebben maar ook profijt moet hebben van het uiteindelijke zonnepark.

Contact

Een project bij u in de buurt?

Mocht u na het lezen nog vragen hebben, we staan u graag te woord. Neem contact op met Jeroen Schmaal via: +030 341 0999 of jeroen@sunvest.nl

Jeroen Schmaal