Over ons

Over ons

Sunvest

De ontwikkelaar van natuurlijke zonneparken

We zijn een Nederlandse project ontwikkelaar, die zonneparken vanaf 10 hectare grond in Nederland, België en Frankrijk ontwikkelt en exploiteert. Sunvest onderscheidt zich door het ontwerpen van ‘Natuurlijke Zonneparken’. Dit omvat veel aandacht voor landschappelijke inpassing en maatregelen om de lokale flora en fauna te verbeteren.

Een integraal aspect van het ontwikkelen van Natuurlijke zonneparken is het bieden van ruime mogelijkheden tot participatie door de lokale gemeenschap. Onze projecten komen doorgaans in nauwe samenwerking met lokale belanghebbenden en omwonenden.

Sunvest

Oorsprong

Sunvest heeft haar oorsprong in de agrarische sector. Sunvest is opgericht door 2 agrarische zonen, die 10 jaar geleden panelen zijn gaan leggen op agrarische daken in de buurt van Utrecht. Dit deden ze onder de naam ProfiNRG. ProfiNRG is uitgegroeid tot een succesvolle bouwer van zonedaken en zonneparken.

In de 10 jaar van haar bestaan al meer dan 1000 systemen op daken en 10 zonneparken gerealiseerd. ProfiNRG is haar agrarische oorsprong trouw gebleven. In 2018 hebben de oprichters van ProfiNRG een nieuw bedrijf opgericht, genaamd Sunvest. Sunvest richt zich vanaf de eerste dag op de ontwikkeling van Zonneparken vooral in het (agrarisch) buitengebied.

Ambitie

De oprichters van Sunvest geloven dat een organisatie haar stakeholders het beste kan bedienen als ze alle kennis zoveel mogelijk in eigen huis heeft. In een compact team met kennis van techniek, bouwen, service en onderhoud, ecologie, financiering en exploitatie werken we aan onze ambities.

Deze ambitie is er op gericht om met onze parken duurzaam voordelen te bieden voor het landschap en de natuur, de (agrarische) grondbezitter en de lokale gemeenschap. Dit doen we nu in Nederland, Belgie en Frankrijk. Straks hopelijk in veel meer landen.

A World Wide Distributor Of Solar Supplies

Beloftes van Sunvest