Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Bloemen

Voor de bouw van een zonnepark wordt eigen vermogen ingezet, maar het is ook mogelijk een (achtergestelde) lening af te sluiten of een deel van het project via (lokale) crowd funding te financieren. Met zoveel beschikbare financieringsopties voor zonneparken is het niet eenvoudig de optimale financieringsmethode te bepalen. Sunvest heeft veel ervaring in de financiering van zonneparken. Wij komen graag in contact met ontwikkelaars die financiering voor hun zonnepark zoeken.

Zonnepark financieren

Met geavanceerde financiële modellen berekenen wij of en hoe het bouwplan van het zonnepark haalbaar en financierbaar gemaakt kan worden. Wij brengen alle mogelijke kosten en opbrengsten in beeld. Zoals de kosten voor de netaansluiting, de bouwkosten van de installatie, de onderhoudskosten, de stroomopbrengsten en de mogelijke subsidies (SDE+). De exploitatietermijn en technische levensduur van de installatie hebben een grote invloed op de haalbaarheid.

Succesfactoren voor de financiering van een zonnepark

Voor financiering van zonneparken is “cash king”, met andere woorden: de partijen die over voldoende liquide middelen beschikken hebben de speelruimte om te bepalen op welke wijze projecten gefinancierd worden. Er zijn meerdere factoren die het succes van een projectfinanciering van een zonnepark bepalen:

Slimme kopers hanteren een ‘matching-strategie’ om hun risico op financiering van zonneparken te verminderen door de duur van de financiering gelijk te stellen aan de levensduur van het park. Een goed geïnstalleerd zonnepark moet meer dan 30 jaar energie produceren, dus een lange termijn financiering is zinvol.

Het is momenteel erg voordelig om geld te lenen. In de huidige lage rente-economie zoeken beleggers zich steeds vaker om te investeringen in zonne-energie om over een lange termijn een ​​betrouwbaar, aantrekkelijk rendement te behalen. De rente op 30-jarige Duitse staatsleningen ligt momenteel op 0%. Daarom geven veel beleggers de voorkeur aan de stabiliteit en het rendement van een investering in een zonnepark.

De inkomsten van een zonnepark worden bepaald door de hoogte en duur van de subsidie (SDE) en de stroomleveringsovereenkomst of PPA (Power Purchase Agreement). Het SDE-subsidietarief wordt de komende jaren afgebouwd. Dit betekent dat zonneparken steeds afhankelijker worden van de kwaliteit van de PPA. Sunvest heeft door haar omvang en marktpositie een sterke onderhandelingspositie richting energiebedrijven en multinationals die stroom van onze projecten afnemen. Hierdoor kunnen we gunstige PPA’s afsluiten, waardoor projecten ook met steeds minder subsidie financierbaar zijn.

Financiering van een zonnepark via crowd-funding

Gemeenten, provincies en het rijk stellen steeds vaker de eis dat een gedeelte van een zonnepark in eigendom komt van particuliere investeerders uit de directe omgeving van het zonnepark. Deze lokale participatie heeft als voordeel dat het draagvlak voor het zonnepark toeneemt, een vergunning wordt daardoor vaak sneller verleend. Sunvest organiseert deze lokale participatie met energiecorporaties en andere lokale partijen.

Waarom een zonnepark financieren met Sunvest?

  • Sunvest biedt grondeigenaren en ontwikkelaars van zonneparken een aantrekkelijke vergoeding;
  • De contracten die wij afsluiten met grondeigenaren, energiebedrijven, adviseurs, netbeheerders, verzekeraars en aannemers zijn bankable. Banken kennen ons en onze contracten, waardoor de financiering soepel verleend wordt.
  • Wij beschikken over geavanceerde (financiële) modellen om het rendement zonneparken te optimaliseren;
  • Een toegewijd team met specialisten van Sunvest;
  • Sunvest beheert en monitort zonnepanelen installaties.

Heeft u een zonnepark in ontwikkeling waarvoor u financiering zoekt?

Sunvest werk graag samen met projecteigenaren en ontwikkelaars. Wij ontwikkelen uw project verder en vragen de nodige vergunningen aan. Wij financieren de ontwikkelingskosten en netaansluiting en uiteindelijk de bouw van het project.

Zonnepark financieren met Sunvest

Sunvest gaat minimaal een 25-jarig recht van opstal contract aan met de grondeigenaar. Wij keren een concurrerend bedrag uit per verhuurde hectare. De huurbedragen (retributie) worden jaarlijkse geïndexeerd. Sunvest organiseert het gehele proces van ontwerp tot installatie, financiering en onderhoud.

Meer informatie over het financieren van uw zonnepark?

Wij komen graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999 of mail naar info@sunvest.helloresults.nl
Klik hier voor onze contactgegevens.

Tags :
Delen: