Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Zonnepark

Wilt u uw grond verhuren? Sunvest is altijd op zoek naar percelen om zonnepanelen op te plaatsen en zodoende zonneparken te bouwen!

Definitie zonnepark

Een zonnepark is een stuk grond met daarop zonnepanelen die energie opwekken. Groottes variëren van 8 tot meer dan 100 hectare. De zonnepanelen worden geplaatst op ‘tafels’ (stellages) en worden  vaak op het zuiden georiënteerd. De zonnepanelen leveren stroom die via een omvormer en transformator wordt afgegeven aan het elektriciteitsnet. De energieleverancier levert deze groene stroom vervolgens aan particulieren en bedrijven.

Klik hier en bekijk enkele voorbeelden van een zonnepark.

Grond verhuren voor het plaatsen van zonnepanelen

Uw grond verhuren om zonnepanelen op te plaatsen kan een interessante bron van inkomsten zijn. Een zonnepark levert al snel 5000 tot soms wel 8000 euro per hectare op, afhankelijk van omvang en locatie.

Klik hier en lees meer over onze aanpak.

De voordelen van een zonnepark

  • Hoge opbrengsten per hectare;
  • Inkomsten genereren met hectares grond die niet gebruikt worden;
  • Bijdrage aan de energietransitie ;
  • Lange termijn investering;
  • Zonnepark is geluidloos.

Inkomsten zonnepark

De inkomsten van een zonnepark worden bepaald door de hoogte en duur van de subsidie (SDE) en de stroomleveringsovereenkomst of PPA (Power Purchase Agreement). Het SDE-subsidietarief wordt de komende jaren afgebouwd. Dit betekent dat zonneparken steeds afhankelijker worden van de kwaliteit van de PPA. Sunvest heeft door haar omvang en marktpositie een sterke onderhandelingspositie richting energiebedrijven en multinationals die stroom van onze projecten afnemen. Hierdoor kunnen we gunstige overeenkomsten met energiebedrijven afsluiten, waardoor projecten ook met steeds minder subsidie financierbaar zijn.

Zonnepark financieren

Met geavanceerde financiële modellen berekenen wij of en hoe het bouwplan van het zonnepark haalbaar en financierbaar gemaakt kan worden. Wij brengen alle mogelijke kosten en opbrengsten in beeld. Zoals de kosten voor de netaansluiting, de bouwkosten van de installatie, Kosten voor onderzoeken en vergunningen, belastingen, de onderhoudskosten, de stroomopbrengsten en de mogelijke subsidies (SDE+).

Zie ook: Perceel waarop u een zonnepark wilt bouwen? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden van een zonnepark. 

Waarom zonnepanelen financieren met Sunvest?

  • Sunvest biedt grondeigenaren en ontwikkelaars van zonneparken een aantrekkelijke vergoeding;
  • De contracten die wij afsluiten met grondeigenaren, energiebedrijven, adviseurs, netbeheerders, verzekeraars en aannemers zijn solide. Banken kennen ons en onze contracten, waardoor de financiering soepel verleend wordt.
  • Wij beschikken over geavanceerde (financiële) modellen om het rendement van zonneparken te optimaliseren;
  • Een toegewijd team met specialisten van Sunvest, die thuis zijn in alle aspecten van de ontwikkeling van een zonnepark;
  • Sunvest bouwt, beheert en monitort zonnepanelen installaties.

Zonnepanelen financieren met Sunvest

Sunvest gaat minimaal een 25-jarig recht van opstal contract aan met de grondeigenaar. Wij keren een concurrerend bedrag uit per verhuurde hectare. De huurbedragen (retributie) worden jaarlijkse geïndexeerd. Sunvest organiseert het gehele proces van vergunningsaanvraag en ontwerp tot installatie, financiering en onderhoud.

Uw grond verhuren voor het plaatsen van zonnepanelen?

Wij komen graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999 of mail naar info@sunvest.helloresults.nl
Klik hier voor onze contactgegevens.

Tags :