Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Veel belangstelling inloopavond nieuw hoogspanningsstation (Stedin) en zonnepark Linschoten (Sunvest)

Op woensdagavond 31 januari 2024 verzamelden ruim 50 inwoners van Linschoten zich voor de inloopavond in buurthuis ’t Trefpunt, georganiseerd door Stedin, Sunvest en de gemeente Montfoort. Het doel was om vragen te beantwoorden over het nieuwe 150/21 kV hoogspanningsstation en het zonnepark dat aan de noordzijde van Linschoten moet komen.

De insteek van deze inloopavond is om omwonenden, samen met Stedin en Sunvest en de gemeente, vroegtijdig mee te nemen in ons nieuw te plaatsen hoogspanningsstation en het zonnepark (20.000 zonnepanelen voor opwek voor 4.000 huishoudens). Met de huidige berichtgevingen dat het stroomnet vol is, maar ook een veranderende omgeving, is het zo dat we mensen daarover ook persoonlijk wilden informeren. We hebben tijdens de inloopavond veel mensen duidelijk kunnen uitleggen dat met de toenemende druk op het elektriciteitsnet in heel de provincie Utrecht nu al congestie is. Zowel het zonnepark (2026 gepland), als het nieuwe station (2029 gepland), hebben als doel om de groeiende vraag naar energie in deze regio op te vangen.

Een van de meest voorkomende zorgen die naar voren kwam tijdens de inloopavond, was het visuele aspect en het uitzicht op het hoogspanningsstation en de zonnepanelen. Hier hebben we mensen kunnen uitleggen dat we bij het ontwerp van het station en het zonnepark rekening houden met de landschappelijke inpassing en gebruik wordt gemaakt van lokale beplanting. Met de landschappelijke inpassing willen we het lokale landschap en de biodiversiteit behouden en versterken. Hierin trekken Stedin, Sunvest en de gemeente samen op en in aanvulling door de participatie van de omgeving.

Het was een goede opkomst in Linschoten en duidelijk een betrokken buurt.

Tags :