Twee opties

Wat past bij uw situatie, verhuur of verkoop?

U heeft als grondeigenaar grofweg twee keuzes als u land ter beschikking wil stellen ten behoeve van de ontwikkeling van een zonnepark. U kunt land verhuren (recht van opstal) aan Sunvest of u kunt land verkopen. Sunvest sluit dan een contract met u af waarin de afspraken met betrekking tot de intentie tot koop of de intentie tot huur worden vastgelegd.

De daadwerkelijk start van de huur of de koop vindt pas plaats als de financiering en de benodigde vergunningen zijn verkregen. Dit is gewoonlijk 3 jaren later na de afsluiting van het intentie contract. In het geval van huur levert een zonnepark al snel jaarlijks € 5.000,- tot soms wel € 8.000,- per hectare op! En bij verkoop tot aan 2 keer de agrarische waarde van de locatie. De vergoeding is sterk afhankelijk van de grootte van het mogelijke park en de kosten van de netaansluiting. Ons maakt het niets uit of u wilt verhuren of verkopen. We laten het afhangen van uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Meedenken

Wij zijn bekend met de specifieke fiscale regelgeving voor agrarische bedrijven. Hierdoor kunnen we u in samenwerking met fiscaal specialisten een passend voorstel doen.

Zekerheid

U voorkomt hierdoor onvoorziene belastingafdracht bij de verhuur of verkoop van uw landbouwgrond.

Contact

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten of uw perceel een geschikte locatie is voor een Natuurlijk Zonnepark? Neem contact met ons op! Jeroen Schmaal, of een van onze andere collega’s helpen u graag via: +030 3410 999 of email naar jeroen@sunvest.nl

Jeroen Schmaal