Windmills and solar panels in field

Zon en wind

Sunvest ontwikkelt zonneparken die maximaal bijdragen aan de energietransitie. Zo hebben wij meerdere oplossingen om zo efficiënt mogelijk gronden en de beschikbare netcapaciteit te benutten. Een van deze efficiënte oplossingen is de combinatie van zonne-energie en windmolenparken. De combinatie van een zonne- en windmolenpark maakt het mogelijk om zoveel mogelijk energie uit een energielandschap te halen.

Deze combinatie is, naast het efficiënte grondgebruik, ook heel sterk doordat een zonnepark en een windmolenpark op een ander moment energie produceren: het komt niet zo vaak voor dat het hard waait en de zon volop schijnt. Hierdoor kunnen een zonnepark en een windmolenpark een netaansluiting delen, ze belasten de netaansluiting tenslotte afzonderlijk van elkaar. Het delen van de netaansluiting wordt ‘cable pooling’ genoemd.  Wij hebben zowel ervaring met het ontwikkelen van zonne- als windparken.

Contact

Heeft u interesse in zonne- en windparken?

Meer weten over de mogelijkheden voor cable pooling of het gezamenlijk ontwikkelen van een energiepark? Neem dan contact met ons op via: +030 3410999 of mail naar Mike@sunvest

Mike