Het zonnebeleid voor uw perceel in de gemeente Raalte

De gemeente Raalte heeft als doel gesteld om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Om dit doel te bereiken heeft de gemeente bepaald dat er niet alleen energie bespaard moet worden, maar dat er ook meer duurzame energie opgewekt moet worden. Omdat er met zonnepanelen op daken niet genoeg zonne-energie opgewekt kan worden ziet de gemeente een belangrijke rol weggelegd voor zonneparken.

Daarom nodigt de gemeente Raalte grondeigenaren uit om met initiatieven te komen voor het realiseren van zonneparken. Om overzicht te creëren heeft de gemeente op haar website aangegeven aan welke richtlijnen er voldaan moet worden voor de bouw van een zonnepark in het buitengebied van Raalte kan starten. Grondeigenaren die een initiatief willen starten om een zonnepark te bouwen dienen gebruik te maken van de richtlijnen bij het indienen van een initiatief bij de gemeente. Op de website wordt specifiek besproken dat bij het realiseren van een zonnepark de dialoog met de omgeving, de omvang en inpassing van het zonnepark in de omgeving en dat het zonnepark bijdraagt aan maatschappelijke meerwaarde de belangrijkste richtlijnen zijn.

Mogelijkheden voor uw perceel onderzoeken?

Wilt u weten of het ook voor u interessant kan zijn om een zonnepark te beginnen op uw perceel? Dan komen wij graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999 of mail naar info@sunvest.nl. We kunnen dan een gratis quick scan voor u uitvoeren om de mogelijkheden en de bijbehorende vergoedingen te bepalen.

Voor meer informatie over het beleid van uw gemeente kunt u gebruik maken van de volgende weblinks:

Richtlijnen voor zonneparken in het buitengebied van Raalte

Duurzaamheid in de gemeente Raalte

Regionale Energie Strategie (RES) van de gemeente Raalte