Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Zonnepark het zonnewoud Zeewolde 2

Zonnepark het Zonnewoud stap dichterbij

Sunvest ontwikkelt Natuurlijke zonneparken, dit zijn zonneparken die groene energie leveren én een bijdrage leveren aan het verbeteren van de lokale biodiversiteit. 
Daarnaast worden ze gekenmerkt door een zorgvuldige landschappelijke inpassing met veel aandacht voor de bevordering van streekeigen flora en fauna op en rondom het zonnepark.

Zonnepark Het Zonnewoud is gelegen in de gemeente Zeewolde. Dit unieke zonnepark ligt aan de rand van het Horsterwold, een bos waar veel recreatie plaatsvindt, vooral door mensen uit de omgeving wordt er graag gebruik gemaakt van het bos. Sunvest heeft er daarom bij dit project voor gekozen het park open te stellen voor iedereen. Alle bezoekers zijn overdag welkom, of het nou is om een grootschalige duurzame energie installatie van dichtbij te bekijken, of omdat het simpelweg een leuke toevoeging is aan de gebruikelijke wandeling. Ook aan educatie is gedacht. Kinderen leren er over de energietransitie en kunnen er spelen op de heuvel en op de kabelbaan langs de panelen zoeven. Vanaf de uitkijktoren is het gehele park te zien. Ondertussen vindt duurzame energieopwekking plaats en kan men dit zien op een bord bij de ingang dat live de duurzame stroom productie bijhoudt. Aan het begin van het park kunnen fietsers de elektrische fiets laden met zonnestroom van het park. Daarnaast is er veel ruimte en aandacht voor de natuur die zich overal in het park bevindt.

Afgelopen april heeft de financiering plaatsgevonden. Inmiddels is de voorbereiding van de bouw in volle gang. ProfiNRG zal Zonnepark Het Zonnewoud bouwen. Naar verwachting zal de bouw circa een jaar in beslag nemen. In april 2024 zal de officiële opening van het zonnepark zijn. Vanaf dat moment zal het zonnepark open zijn voor ieder die het project wil bezoeken.

Het Zonnewoud wordt mede gefinancierd door Commerzbank AG. Ook heeft de lokale energie coöperatie Zeenergie Zonnewoud Beheer (Zeenergie) een deel van de financiering verstrekt en is daarmee inmiddels 10% aandeelhouder geworden in het project. Deze gezamenlijke financiering is een unieke en belangrijke mijlpaal voor Sunvest en de coöperatie. Zeenergie heeft de ambitie om tot 50% aandeelhouder te worden en zal daartoe obligaties uitgeven zodat mensen uit de buurt daadwerkelijk mee kunnen doen in het project.

Blijf ons initiatief volgen voor meer informatie over dit unieke project. Dit kan via onze projectpagina. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief ‘Zonnepark het Zonnewoud’. 

Tags :
Delen: