Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Zonnepark Zonnewoud start bouw

Op 17 juli zijn de bouwwerkzaamheden van Zonnepark Zonnewoud begonnen. Het verwijderen van het riet vond plaats na het broedseizoen. De afgelopen maanden was er behoorlijk hoog riet gegroeid op de kavel, dus dit was de eerste grote klus. Daarnaast is er gestart met de toegang tot het terrein in orde te brengen, het egaliseren van de grond en het creëren van de uitkijkheuvel in het midden van het park.

In de komende weken gaat het installeren van de ondersteuningsconstructie plaatsvinden. Hierbij zullen onder andere palen in de grond worden geslagen en worden er gleuven gegraven waar de kabels van het zonnepark komen te liggen. In de periode vanaf september zullen de zonnepanelen worden geplaatst.

Sunvest werkt samen met de lokale energie coöperatie Zeenergie. Zeenergie biedt daarnaast een unieke manier aan de lokale bevolking om mee te doen en onderdeel uit te maken van het Zonnewoud. Op dit moment is Zeenergie druk bezig met de financiële participatie. Voor meer informatie zie het kopje “lokale gemeenschap” op de Zonnewoud projectpagina en de website van Zeenergie.

Tags :
Delen: