/* G-3BYCVNDKJH */

Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

8 hectare

Capaciteit

8 MWp

Productie

7.500 MWh per jaar

CO2 reductie

6.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens


3.000

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Schets Zonnepark Zeewolde

Zonnewoud Zeewolde

Sunvest ontwikkelt een nieuw soort bos, een zogenaamd “Zonnewoud”. In het Zonnewoud vormen de zonnepanelen de bladeren en verbeeldt de ondersteuningsconstructie de takken en stammen. Het Zonnewoud is een bos dat energie oplevert, voedsel produceert, informatie verstrekt, rijk is aan natuur en intrigerend is voor bezoekers om er te verblijven en om er regelmatig naar terug te keren.

Het Zonnewoud is vrij toegankelijk voor bezoekers. De stroomkabels achter de panelen worden volledig afgeschermd met een stalen afdekprofiel. De kabels en schakelaar onder de omvormers zijn zichtbaar maar toch onbereikbaar middels een afscherming om iedere omvormer. Het zonnepark is overdag overal veilig en vrij toegankelijk voor bezoekers. ‘s Avonds is het Zonnewoud gesloten voor publiek. Het houten hek rondom het Zonnewoud wordt uitgerust met faunapassages en in de bosrand geplaatst om het volledig aan het zicht te onttrekken.

In het Zonnewoud staan drie betreedbare of tastbare en gezichtsbepalende torens met elk een eigen functie: overzicht en informatie, spelen en klimmen, insecten. Daar waar alle paden elkaar snijden ontstaat een verblijfsgebied met een lichte verhoging: de centrale waterheuvel. Op deze plek kan men het hele zonnepark overzien, informatie ophalen, de activiteiten voor de rest van de dag in kaart brengen, en tele­foons en tablets opladen. Kinderen kunnen hier spelen met water en zand terwijl ouders genieten van het bos en de omgeving. Een zitelement in de stijl van de torens nodigt hiertoe uit. De paden en torens nodigen niet alleen uit tot verkennen maar ook tot doen. In de torens kunnen kinderen klimmen, uitkijken en roetsjen via een kabelbaan. Maar ook de paden vragen om actie: paddenstoelen zoeken, insecten determi­neren, en het bestuderen van de techniek.

In april 2021 heeft Zonnewoud Zeewolde SDE++ subsidie verkregen en kan gestart worden met de financiering voor het project. Wij verwachten dat het project in 2022 gebouwd is en stroom zal gaan leveren. 

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp

Vergunningen

Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Informatieavond zonnewoud Zeewolde

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft een inloopavond georganiseerd om belangstellenden de gelegenheid te geven informatie op te halen en tevens om hun opmerkingen en voorkeuren met betrekking tot het zonnepark te delen

De posters die op deze inloopavond te zien waren kunt u hierboven downloaden bij het kopje links.

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnewoud Zeewolde. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project en sturen bijvoorbeeld uitnodigingen voor informatieavonden.

Aanmelden nieuwsbrief