Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

De bouw van Zonnepark Wijkerbroek is begonnen!

Met het herfstige weer is het je misschien nog lastig voor te stellen, maar dit Natuurlijke Zonnepark is straks helemaal ingepakt in struweelhagen. Dat groen ligt aan de zuidkant dan zo’n 100 meter van de weg af. Deze plaatsing is het resultaat van goede gesprekken met de buurt en een grondruil die toen mogelijk bleek. Tussen het struweel van het park en de weg ligt ook een agrarisch perceel.

De toekomstige struweelsingels verbinden het park met de inheemse natuur van het gebied. De struweelsingels variëren tussen de drie en de zes meter en bestaan uit een mix van streekeigen planten, zoals meidoorn, sleedoorn en kardinaalsmuts. Behalve dat ze het zicht wegnemen hebben ze ook een rol als ecologische corridor en als schuilplek voor vogels en kleine zoogdieren. Daarnaast helpen de besdragende planten vogels een stuk de winter door.

Als je toch nog nieuwsgierig bent hoe een Natuurlijk Zonnepark eruitziet, kan dat straks ook vanaf onze recreatieve route. Langs de Broekweg en aan de andere kant langs het kanaal hebben we stopplekken met een informatiebord gecreëerd. Er loopt zelfs straks een wandelpad dwars door het zonnepark, zodat omwonenden ’s avonds een ommetje kunnen maken. Op de recreatieplekken planten we klassieke hoogstam fruitbomen, waar je bijvoorbeeld appels kunt plukken.

Wij vinden het belangrijk dat we rekening houden met de omwonende. Op dit moment zijn er in het gebied van Zonnepark Wijkerbroek meerdere bouwwerkzaamheden bezig, ook van ons. Samen met de herfstregen zorgt dit voor veel modder op de weg. Om te zorgen dat de wegen weer schoon worden gaan we met een borstel machine op pad. Ook gaat ons site manager langs de deuren om zich voor te stellen. Als er achteraf nog vragen of opmerkingen zijn kunnen omwonende onze contactgegevens straks ook terugvinden op een bord bij de bouwplaats. 

Hopelijk knapt het weer de aankomende weken wat op. Tot dan bouwen wij ondanks het herfstweer zo zorgvuldig mogelijk door naar Natuurlijk Zonnepark Wijkerbroek.

Meer weten over Zonnepark Wijkerbroek? Zie onze projectpagina.

Klik hier voor meer informatie over onze beloftes.

Tags :
Delen: