Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Een duurzame ontmoeting op Zonnepark Wijkerbroek

Een recente bijeenkomst op Zonnepark Wijkerbroek in Wijk bij Duurstede bracht verschillende belanghebbenden samen voor inspirerende kennisuitwisseling. De aanwezigen liepen met laarzen door de modder over het zonnepark.

Onze asset manager Constanze Kero gaf een rondleiding over het zonnepark Wijkerbroek, dat naar verwachting eind juli gereed zal zijn, en vertelde over de technische aspecten van de zonne-installaties. Vertegenwoordigers van energiecoöperaties Duurzame Energie Coöperatie Zoetermeer (DEZo), EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC), de gemeente Zoetermeer, de gemeente Wijk bij Duurstede en ontwikkelaar Sunvest waren aanwezig. Ook waren er een aantal enthousiaste studenten van de Maastricht Universiteit aanwezig. Sunvest werkt op dit moment samen met de Maastricht Universiteit voor een project over participatie met stakeholders in de operationele fase van zonneparken. Sunvest zag dit als een geschikte kans om de studenten kennis te laten maken met energie coöperaties en een kijkje te laten nemen in het zonnepark.

Er werd ondertussen veel kennis uitgewisseld door de aanwezigen. Er werd onder andere gesproken over de participatiemogelijkheden van de energie coöperaties, de uitdagingen die financiële participatie met zich meebrengen en de recente wetgevingsveranderingen van zon op land. Daarnaast werden vanuit EWEC ook de mogelijkheden voor kleinschalige toepassingen van groene stroom besproken. EWEC is namelijk eigenaar van 52 laadpunten in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Zij konden hun ervaringen delen met DEZo over de laadpaal projecten en over de samenwerking met Sunvest in het project Zonnepark Wijkerbroek.

Generaties duurzame energie

De gesprekken waren bijzonder vruchtbaar volgens Adrie Gouweleeuw, algemeen Manager van EWEC. Naast de participatiemogelijkheden kwam er ook nog een belangrijk vraagstuk ter sprake: hoe kan de jeugd meer betrokken worden in duurzame energieprojecten? Het onderwerp speelt ook al langere tijd bij het bestuur van EWEC. Zij benoemen dat projecten zoals Wijkerbroek juist gerealiseerd worden voor toekomstige generaties en het daarom essentieel is om de jongeren hier bij te betrekken. Op dit moment is de Provincie Utrecht bezig met onderzoek en het opzetten van een jeugdfonds met als doel participatie van jongeren in zonne- en windenergieprojecten te bevorderen.

Sunvest ziet ook dit belang van het betrekken van jongeren in onze zonprojecten en probeert daarom via deze samenwerking met de Maastricht Universiteit studenten in contact te brengen met stakeholders en ze een kijkje te geven in de ontwikkelingen van duurzame energie. De toekomst van duurzame energie ligt bij deze generaties. Deze succesvolle bijeenkomst illustreerde hoe samenwerking tussen verschillende belanghebbenden kan leiden tot vooruitgang en innovatie op het gebied van duurzame energie.

Kijk voor meer informatie over project zonnepark Wijkerbroek op www.sunvest.nl/zonnepark-wijkerbroek en op www.ewec.nl/projecten/zonnepark-wijkerbroek-sunvest/

Tags :
Delen: