Nog niet toe aan pensioen

Blijven boeren en extra inkomsten

Een bijzondere vorm van een Natuurlijk Zonnepark is Zon met Agro. Wilt u nog jaren vooruit met uw bedrijf en zoekt u daarnaast naar stabiele, extra inkomstenbronnen? Misschien heeft u ooit al zonnepanelen overwogen, maar wilt u niet dat dit ten koste gaat van uw huidige bedrijfsvoering. In dat geval is de ontwikkeling van verticale zonnepanelen of een overkapping over uw fruitbomen zeer interessant voor u. Zo kunt u gewoon blijven boeren én tegelijk de zon voor u laten werken.

Een oogst kan mee- of tegenvallen, net als de prijzen die u krijgt voor uw product. Een zonnepark op uw perceel met ruimtebesparende verticale zonnepanelen levert u de garantie op van een zekere opbrengst voor de komende 25-30 jaar. Door te kiezen voor verticale zonnepanelen benut u uw perceel optimaal. Tussen de rijen met rechtopstaande zonnepanelen zit acht tot twaalf meter ruimte. Dat is voldoende om te blijven boeren. Een andere mogelijkheid is om een overkapping van zonnepanelen boven uw fruitbomen te plaatsen. Deze zonnepanelen laten genoeg licht door waardoor het fruit goed zal kunnen groeien én u extra inkomsten heeft uit de zonnepanelen.

Nog niet klaar met boeren?

Kijk naar de mogelijkheden met zon en agro!

Tot 100 % extra inkomsten!

Boer in veld met zonnepanelen

De voordelen van zon met agro

Hogere opbrengst

Nog een voordeel van verticale zonnepanelen? Doordat ze dubbelzijdig zijn (bi-faciale zonnepanelen), ligt de opbrengst ongeveer 15 procent hoger dan bij standaard zonnepanelen. Ook vangen onze bi-faciale zonnepanelen de maximale hoeveelheid zonlicht op omdat ze gericht worden op het oosten en westen.

Voorsprong

Een zonnepark met verticale zonnepanelen of een overkapping van zonnepanelen op landbouwgrond kan een goede oplossing zijn in gemeenten waar normaal gesproken ‘traditionele’ zonneparken niet tot de mogelijkheden behoren. In gemeenten waar uw initiatief met dat van anderen moet concurreren geeft deze toepassing u automatisch een voorsprong: elke gemeente heeft in haar beleid dubbel ruimtegebruik voorop staan.

Groen en installaties

Door te kiezen voor verticale panelen van ongeveer 3 meter hoog ontstaat er een hybride landschap van groen en installaties. Ook geeft dit ruimte om meer natuurwaarde te creëren met kruidenrijke groenstroken aan de randen van het perceel. Op die manier krijgt de biodiversiteit een positieve prikkel.

Contact

Bel Mike voor een afspraak

Sunvest zoekt agrarische ondernemers met percelen vanaf 36 hectare, voor het toepassen van verticale zonnepanelen. Wij bieden u een vergoeding per ha die begint bij € 1250,- en kan oplopen tot € 2000,- afhankelijk van de locatie; dit komt bovenop uw bestaande inkomsten. Wij verzorgen de ontwikkeling van een zonnepark met verticale zonnepanelen, inclusief vergunningsaanvraag, netaansluiting, omgevingscommunicatie, financiering, bouw en exploitatie van het park.

Telefonisch: +030 341 0999 of per email: Mike@sunvest

Mike