Blijven boeren en extra inkomsten

Een bijzondere vorm van een Natuurlijk Zonnepark is zon met agro. Wilt u nog jaren vooruit met uw bedrijf en zoekt u daarnaast naar stabiele, extra inkomstenbronnen? Misschien heeft u ooit al zonnepanelen overwogen, maar wilt u niet dat dit ten koste gaat van uw huidige bedrijfsvoering. In dat geval is de ontwikkeling van verticale zonnepanelen of een overkapping over uw fruitbomen zeer interessant voor u. Zo kunt u gewoon blijven boeren én tegelijk de zon voor u laten werken.

Een oogst kan mee- of tegenvallen, net als de prijzen die u krijgt voor uw product. Een zonnepark op uw perceel met ruimtebesparende verticale panelen levert u de garantie op van een zekere opbrengst voor de komende 25 jaar. Door te kiezen voor verticale panelen benut u hetzelfde perceel optimaal. Tussen de rijen met rechtopstaande panelen zit acht tot twaalf meter ruimte. Dat is voldoende om te blijven boeren. Een andere mogelijkheid is om een overkapping van zonnepanelen boven uw fruitbomen te plaatsen. Deze zonnepanelen laten genoeg licht door waardoor het fruit goed zal kunnen groeien én u extra inkomsten heeft uit de zonnepanelen.

Hogere opbrengst

Nog een voordeel van verticale panelen? Omdat ze dubbelzijdig zijn, ligt de opbrengst ongeveer 15 procent hoger dan bij standaard panelen. Ook vangen onze bi-faciale panelen de maximale hoeveelheid zonlicht op omdat ze gericht worden op het oosten en westen.

Voorsprong

Een zonnepark met verticale panelen of een overkapping van zonnepanelen op landbouwgrond kan een goede oplossing zijn in gemeenten waar normaal gesproken ‘klassieke’ zonneparken niet meer worden toegestaan. In gemeenten waar u met anderen om een zonnepark op het land moet concurreren heeft u automatisch een voorsprong: elke gemeente heeft in haar beleid dubbel ruimtegebruik voorop staan.

Groen en installaties

Niet iedereen vindt zonneparken mooi. Door te kiezen voor verticale panelen van ongeveer 3 meter hoog ontstaat er een hybride landschap van groen en installaties. Ook geeft dit ruimte om meer natuurwaarde te creëren met kruidenrijke groenstroken aan de randen van het perceel. Op die manier krijgt de biodiversiteit een positieve prikkel.

Heeft u interesse?

Sunvest zoekt agrarische ondernemers met percelen vanaf 36 hectare. Wij bieden u een vergoeding per ha die begint bij € 1250 en kan oplopen tot € 2000, afhankelijk van de locatie; dit komt bovenop uw bestaande inkomsten. Wij verzorgen de ontwikkeling van een zonnepark met verticale panelen, inclusief vergunningsaanvraag, aansluiting, omgevingscommunicatie, financiering, bouw en exploitatie van het park.

Meer weten? Neem dan contact met ons op met: 030 341 0999 of Lennart@sunvest.nl