Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

14 hectare

Capaciteit

21 MWp

Productie

19.000 MWh per jaar

CO2 reductie

12.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens

6.000

Jeroen Schmaal

Ook zo’n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Links/downloads

Sloot in weiland

Zonnepark de Groenendaal

De gemeente Druten heeft in november 2020 besloten om vier extra projecten de kans te geven om een vergunning in te dienen voor een toekomstig zonnepark. Op deze manier wil de gemeente een actieve bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie. Dit draagt bij aan haar doelen om in 2040 klimaat neutraal te zijn volgens het Gelders Energieakkoord (GEA). Een van deze plannen is zonnepark de Groenendaal.

Het geplande zonnepark is gelegen in Druten aan de Ulandsestraat tegen de N329 aan.  De exacte locatie is weergeven op de afbeelding hierover. Het geplande zonnepark is het blauwe vlak. Het totale perceel is ruim 17 hectare grond waarvan er op 12 ha een zonnepark wordt ontwikkelt en ruim 5 hectare agrarisch gebruikt wordt. De grondeigenaar wil op de overige 5 hectare een voedselbos realiseren.

Op dit moment is Sunvest bezig met de voorbereidingen voor de vergunningsaanvraag. Binnenkort zullen wij de eerste informatieavond voor omwonenden en inwoners van de omliggende kernen organiseren. Onderaan de pagina kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief en zult u op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen van het project en zult u uitgenodigd worden voor de informatieavonden.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp
Vergunningen
Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft meerdere gesprekken gevoerd met direct omwonenden van het toekomstige zonnepark om hun feedback te verzamelen hoe het zonnepark het beste ingepast kan worden in de omgeving.

Op donderdag 15 juli heeft Sunvest een informatieavond voor alle omwonenden van Zonnepark de Hooge Bobbert en Zonnepark de Groenendaal georganiseerd. Een opname van de informatieavond kunt u hiernaast kijken, en de presentatie zelf kunt u linksboven downloaden.

Op woensdag 15 september heeft Sunvest een inloop informatieavond voor Zonnepark de Hooge Bobbert en Zonnepark de Groenendaal georganiseerd. Een verslag van de inloopavond en de getoonde posters kunt u hier linksboven downloaden.

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark de Groenendaal. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project en sturen bijvoorbeeld uitnodigingen voor informatieavonden.

Aanmelden nieuwsbrief