Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

11 hectare

Capaciteit

14 MWp

Productie

12.000 MWh per jaar

CO2 reductie

8.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens

4.000

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Elektriciteitsnet op de achtergrond in weiland

Zonnepark de Hooge Bobbert

De gemeente Druten heeft in november 2020 besloten om vier extra projecten de kans te geven om een vergunning in te dienen voor een toekomstig zonnepark. Op deze manier wil de gemeente een actieve bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie. Dit draagt bij aan haar doelen om in 2040 klimaat neutraal te zijn volgens het Gelders Energieakkoord (GEA). Een van deze plannen is zonnepark de Hooge Bobbert.

Het geplande zonnepark is gelegen in Gemeente Druten aan de Vissert en de Noord-Zuid weg. Het totale perceel is circa 11 ha weidegrond, waarvoor er netto 8,5 ha wordt ingezet voor de opwekking van duurzame energie middels een zonnepark. De overige 2.5 hectare wordt ingezet om natuur te realiseren. 

De opgewekte stroom gaat met een kabel naar onderstation Druten dat direct naast het zonnepark ligt. Op deze manier kan de energietransitie goed zichtbaar en visueel gemaakt worden.

Op dit moment is Sunvest bezig met de voorbereidingen voor de vergunningsaanvraag. Binnenkort zullen wij de eerste informatieavond voor omwonenden en inwoners van de omliggende kernen organiseren. Onderaan de pagina kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief en zult u op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen van het project en zult u uitgenodigd worden voor de informatieavonden.

 

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp
Vergunningen
Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft al een aantal gesprekken gevoerd met direct omwonenden van het toekomstige zonnepark om hun feedback te verzamelen op de huidige plannen van de landschappelijke inpassing. 

Op donderdag 15 juli heeft Sunvest een informatieavond voor alle omwonenden van Zonnepark de Hooge Bobbert en Zonnepark de Groenendaal georganiseerd. Een opname van de informatieavond kunt u hiernaast kijken, en de presentatie zelf kunt u linksboven downloaden. 

Op woensdag 15 september heeft Sunvest een inloop informatieavond voor Zonnepark de Hooge Bobbert en Zonnepark de Groenendaal georganiseerd. Een verslag van de inloopavond en de getoonde posters kunt u hier linksboven downloaden.

 

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark de Hooge Bobbert. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project en sturen bijvoorbeeld uitnodigingen voor informatieavonden.

Aanmelden nieuwsbrief