Zonnepark Koningspleij

Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

8 hectare

Capaciteit

13 MWp

Productie

12.000 MWh per jaar

CO2 reductie

7.500 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens

4.000

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Zonnepark Koningspleij Arnhem

In de gemeente Arnhem ontwikkelt Sunvest in samenwerking met shareNRG Zonnepark Koningspleij. De gemeente heeft vergaande ambities om de stad te verduurzamen met windturbines, zonnepanelen op daken en zonneparken.
Zij heeft daarom in 2017 voor gebied Koningspleij een aanbesteding uitgeschreven met het doel het eerste grootschalige zonnepark in de gemeente te ontwikkelen. Sunvest heeft in samenwerking met shareNRG deze aanbesteding gewonnen, omdat zij een goede combinatie heeft gevonden tussen een hoge productie en een goede inpassing in de omgeving.

Zonnepark Koningspleij wordt ingeklemd tussen het Industriepark Kleefse Waard (IPKW), de Pleijroute (N325) en de Nieuwe Haven. Langs de Pleijroute worden ook vier windturbines gerealiseerd, waarvan twee ter hoogte van Zonnepark Koningspleij. Zonnepark Koningspleij is bijna niet zichtbaar vanaf de N325.

De ontwikkeling van Zonnepark Koningspleij Arnhem is bijna afgerond: het bestemmingsplan en de vergunning zijn onherroepelijk en Sunvest heeft de financiering afgerond. Begin 2021 is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het eerste grote zonnepark in Arnhem. In het najaar van 2021 is de eerste paal geslagen. Naar verwachting wordt in februari 2022 de eerste stroom aan het net geleverd. In juni 2022 zal dan het complete park opgeleverd worden.

Zonnepark Koningspleij zal met een grote reductie in stikstof gebouwd worden. Dit wordt onder meer gedaan door het gebruik van elektrisch materiaal in plaats van machines die werken op fossiele brandstoffen.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp
Vergunningen
Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Voor Zonnepark Koningspleij Arnhem geldt dat het zeer beperkt zichtbaar zal zijn voor omwonenden en het verkeer op de N325. De zonnepanelen liggen straks in het gebied dat wordt ingeklemd tussen het Industriepark Kleefse Waard, de Pleijroute (N325) en de Nieuwe Haven.

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark Koningspleij. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project.

Aanmelden nieuwsbrief