Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

2 x 5 hectare

Capaciteit

2x 8,5 MWp

Productie

2 x 8.000 MWh per jaar

CO2 reductie

8.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens

4.000

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Schets zonnepark IJzerbroek

Zonnepark IJzerbroek

Sunvest en fam. Linders ontwikkelen gezamenlijk in Sint Hubert tussen de IJzerbroekseweg en de Past. Jacobstraat twee zonneparken. Fam. Linders is in 1995 begonnen met het telen van bloemen en sierheesters. Vanaf 1999 is het bedrijf begonnen met de teelt van pioenrozen en is daarin steeds verder gespecialiseerd en verbeterd.

In 2012 is het eenmansbedrijf veranderd in VOF Flowers for Youandi. Een pioen kun je maar één keer op dezelfde grond telen, op het perceel achter ’t huis kunnen dus geen pioenrozen meer geteeld worden. Dit is een van de reden dat een alternatief is gezocht voor dit perceel, Fam. Linders wil duurzamer worden, arbeid en gewasbescherming wordt steeds lastiger, daarom zijn plannen gemaakt om samen met Sunvest twee zonneparken te ontwikkelen.

In februari 2021 heeft Sunvest de vergunningsaanvraag ingediend voor beide zonneparken bij de gemeente Mill en Sint Hubert.  Bij een positief besluit van de gemeente verwachten wij dit najaar de SDE beschikking aan te kunnen vragen.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp
Vergunningen
Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Inloopavond zonnepark IJzerbroek

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft meerdere gesprekken gevoerd met direct omwonenden van het toekomstige zonnepark om hun feedback te verzamelen hoe het zonnepark het beste ingepast kan worden in de omgeving.

Daarnaast heeft Sunvest 2 informatieavonden georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden uit de omgeving. Er zijn aanpassingen gemaakt in het landschappelijk ontwerp naar aanleiding van de feedback van omwonenden en van de informatieavonden.

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark IJzerbroek. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project en sturen bijvoorbeeld uitnodigingen voor informatieavonden.

Aanmelden nieuwsbrief