Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Solar panels, power grid and windmills
De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Mede daardoor komen er steeds meer zonneparken in Nederland. Een zonnepark kan een lucratieve bron van inkomsten zijn.

Waarom worden zonneparken gebouwd?

De belangrijkste reden hierachter is het feit dat er in Nederland lucratieve subsidies beschikbaar worden gesteld voor het realiseren van duurzame energieprojecten. Hierdoor hebben investeerders voor langere tijd (15 jaar) zekerheid over het inkomen. Risico om te investeren in een zonnepark wordt hiermee sterk verlaagd.

Overzicht zonneparken in Nederland

Zonneparken schieten als paddenstoelen uit de grond. In 2019 werd er een recordaantal zonneparken gerealiseerd. Er zijn een tal van websites die een overzicht bieden van de zonneparken in Nederland. Vaak met een commercieel belang. Graag verwijzen wij daarom door naar de niet commerciële bron Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_zonne-energie-installaties_in_Nederland

Via deze bron kom je meteen het volgende te weten over de zonneparken:

 • Ontwikkelaar/ eigenaar;
 • Plaats;
 • Provincie;
 • Aantal panelen;
 • Vermogen;
 • En de opening

Zonnepark ontwikkelen

Sunvest ontwikkelt en bouwt zonneparken in nauwe samenwerking met grondeigenaren, omwonenden, gemeente en de provincie. Wilt u een zonnepark realiseren? Dan bent u bij Sunvest aan het juiste adres! Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten en kunnen daarom voor u heel erg interessant zijn.

Enkele criteria voor een zonnepark:

 • Grootte van het perceel (bij voorkeur meer dan 8 hectare);
 • Afstand en kosten van een netkoppeling;
 • De grondprijs;
 • Mogelijke landschappelijke inpassing;
 • Provinciaal en gemeentelijk ruimtelijk beleid.

Financiering van de zonnepanelen

Met geavanceerde financiële modellen berekenen wij of en hoe het bouwplan van het zonnepark haalbaar en financierbaar gemaakt kan worden. Wij brengen alle mogelijke kosten en opbrengsten in beeld. Zoals de kosten voor de netaansluiting, de bouwkosten van de installatie, de onderhoudskosten, de stroomopbrengsten en de mogelijke subsidies (SDE+ en straks SDE++).

Zonnepark zorgt voor lucratieve inkomsten

Sunvest is altijd opzoek naar percelen grond om zonneparken te realiseren. Zonneparken kunnen voor u een interessante bron van inkomsten zijn. Een zonnepark levert al snel 5000 tot soms wel 8000 euro per hectare op!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Wij komen graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999  of mail naar info@sunvest.helloresults.nl Klik hier voor onze contactgegevens.

Tags :
Delen: