Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

20 hectare

Capaciteit

26 MWp

Productie

24.000 MWh per jaar

CO2 reductie

15.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens

8.500

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

ITC PCT landschap

Zonnepark ITC PCT

In februari 2021 heeft de gemeente Alphen aan den Rijn het principeverzoek goedgekeurd voor Zonnepark ITC/PCT. In juli 2022 is de definitieve vergunning verstrekt. Op het nabij gelegen bedrijventerrein ITC PCT is er een tekort aan elektriciteit wat bedrijven belemmert om uit te breiden. Met duurzaam opgewekte energie in Zonnepark ITC PCT willen de gemeente en Sunvest een eerste stap zetten om het energietekort op het bedrijventerrein op te lossen. De opgewekte stroom gaat deels naar de bedrijven op het naastgelegen bedrijventerrein ITC PCT en deels zal de stroom terug worden geleverd aan de energieleverancier. 

Het geplande zonnepark is gelegen Hazerswoude-Dorp tussen de Voorweg en de Middelweg. Het perceel loopt parallel aan de Middelweg en ligt dichtbij het ITC PCT bedrijventerrein. Het perceel heeft ongeveer een oppervlak van 20 hectare waarop een zonnepark ontwikkeld wordt. In de afbeelding hieronder wordt de locatie van het toekomstige zonnepark met het blauwe vlak aangeduid.

Een belangrijk onderdeel van de vergunningprocedure was communicatie met de omgeving en feedback ophalen in de gemeente voor de plannen voor zonnepark ITC PCT. Hier kunt u meer over lezen bij het kopje Communicatie met omwonenden. Mocht u vragen of feedback hebben dan kunt u ook mailen naar itc-pct@sunvest.nl

Pauzelandschap

Toekomstig zonnepark ITC PCT is gelegen vlakbij het ITC PCT bedrijventerrein. De komende jaren wordt het bestaande ITC-PCT bedrijventerrein stap voor stap uitgebreid. Hieronder bij afbeeldingen ziet u een kaartje van het gebied met de verschillende fases van de uitbreiding van het ITC PCT terrein. Fase 1 (rood gebied) is nu bijna gevuld. Daarna wordt het gebied Fase 2 (blauw gebied) ontwikkeld en gevuld met bedrijven. Als laatste is Fase 4 (groene gebied) aan de beurt, waar het plangebied voor het zonnepark zich bevindt.Het toekomstige zonnepark is ingetekend met het blauwe vlak op de kaart. 

Op deze manier vervult het zonnepark de rol van pauzelandschap. Langzaam wordt het omringd door het PCT terrein. Tegen de tijd dat fase 4 aangebroken is, is de verwachting dat Liander voldoende stroom kan leveren en kan het zonnepark vervangen worden door het bedrijventerrein.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp
Vergunningen
Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft al een aantal gesprekken gevoerd met direct omwonenden van het zonnepark om hun feedback te verzamelen hoe het zonnepark het beste ingepast kan worden in de omgeving.

Daarnaast heeft Sunvest een eerste informatieavond georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden uit de omgeving op 25 mei 2021. De opname van deze informatieavond kunt u hiernaast terugkijken. Alle overige documenten van de informatieavond kunt u hierboven downloaden.

Op donderdag 8 juli heeft Sunvest de tweede informatieavond georganiseerd voor Zonnepark ITC PCT. Alle inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn waren hiervoor uitgenodigd. De opname van de bijeenkomst vindt u hiernaast en overige documenten kunt u hierboven downloaden.

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar itc-pct@sunvest.nl

 

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark ITC PCT. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project en sturen bijvoorbeeld uitnodigingen voor informatieavonden.

Aanmelden nieuwsbrief