Zonnepark Lievelde

Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

10 hectare

Capaciteit

11 MWp

Productie

10.200 MWh per jaar

CO2 reductie

6.500 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens


3.500

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Zonnepark Lievelde

Sunvest heeft in de gemeente Oost-Gelre het Zonnepark Lievelde ontwikkeld. In nauwe samenwerking met de grondeigenaren, twee varkenshouders, is een zonnepark ontwikkeld met landschappelijke inpassing die recht doet aan de omgeving, en lokale participatie. De projectlocatie is in totaal circa 10 hectare groot. Hiervan is ruim 8,5 hectare beschikbaar voor het zonnepark. Het zonnepark levert voldoende stroom voor circa 3.000 woningen oftewel genoeg voor alle huishoudens in Lievelde.

Voor het ontwerp van het zonnepark heeft Sunvest de omgeving gevraagd om mee te denken. Hiervoor hebben wij 3 inloopavonden georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden uit Lievelde. Tijdens deze avonden werd er informatie gedeeld met de omwonenden en konden zij hun wensen en opmerkingen delen. De feedback van de inloopavonden is meegenomen in het landschappelijke inpassingsplan.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp

Vergunningen

Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Vincent en Jos Hulshof

Grondeigenaren en varkenshouders Hulshof lieten zonnepark bouwen

De varkenshouderij van de broers Vincent en Jos Hulshof in Lievelde leverde niet genoeg meer op. ‘Hoe verder?’ vroegen de broers zich in 2017 af. Opschalen was een optie, maar zou grote investeringen met zich meebrengen. Ze kozen voor de aanleg van een zonnepark via Sunvest. 

Lees hier hun motivatie

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Inloopavond Zonnepark Lievelde
Inloopavond Lievelde

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft meerdere gesprekken gevoerd met direct omwonenden van het toekomstige zonnepark om hun feedback te verzamelen hoe het zonnepark het beste ingepast kan worden in de omgeving.

Daarnaast heeft Sunvest meerdere informatieavonden georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden uit de omgeving. Op basis van feedback van omwonenden en de informatieavonden zijn er aanpassingen geweest in het landschappelijk ontwerp. Het definitieve ontwerp kunt u hierboven downloaden. 

 

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark Lievelde. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project.

Aanmelden nieuwsbrief