Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

10 hectare

Capaciteit

11 MWp

Productie

9.700 MWh per jaar

CO2 reductie

6.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens

3.000

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

Zonnepark Lievelde

Sunvest is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark in Lievelde in de gemeente Oost Gelre. De projectlocatie is hieronder aangegeven in het rode vlak.

De projectlocatie is in totaal circa 10 hectare groot. Hiervan is ruim 8,5 hectare beschikbaar voor het zonnepark. Dit is voldoende om een zonnepark van circa 10 MWp te realiseren. Een dergelijk zonnepark levert voldoende stroom voor circa 3.000 woningen oftewel genoeg voor alle huishoudens in Lievelde.

Voor het ontwerp van het zonnepark heeft Sunvest de omgeving gevraagd om mee te denken. Hiervoor hebben wij 3 inloopavonden georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden uit Lievelde. Tijdens deze avonden werd er informatie gedeeld met de omwonenden en konden zij hun wensen en opmerkingen delen. De feedback van de inloopavonden is meegenomen in het landschappelijke inpassingsplan. 

De gemeente Oost Gelre heeft in 2019 een omgevingsvergunning voor het initiatief verleend. Daarna heeft Sunvest in het najaar van 2019 de SDE beschikking aangevraagd en heeft deze inmiddels ook ontvangen.  Op dit moment zijn wij druk bezig met de financiering van het project. De verwachting is dat de bouw van Zonnepark Lievelde afgerond is in het derder kwartaal van 2022.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp

Vergunningen

Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Lokale gemeenschap

Afbeeldingen

Inloopavond Zonnepark Lievelde

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Sunvest heeft meerdere gesprekken gevoerd met direct omwonenden van het toekomstige zonnepark om hun feedback te verzamelen hoe het zonnepark het beste ingepast kan worden in de omgeving.

Daarnaast heeft Sunvest meerdere informatieavonden georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerden uit de omgeving. Op basis van feedback van omwonenden en de informatieavonden zijn er aanpassingen geweest in het landschappelijk ontwerp. Het definitieve ontwerp kunt u hierboven downloaden. 

 

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark Lievelde. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project.

Aanmelden nieuwsbrief