Bijdrage energietransitie

Oppervlak zonnepark

39 hectare

Capaciteit

54 MWp

Productie

47.000 MWh per jaar

CO2 reductie

30.000 Ton per jaar

Stroom voor huishoudens


15.000

Jeroen Schmaal

Ook zo'n project?

Bel of mail ons

030 341 0999

info@sunvest.nl

schets zonnepark zuidbroek

Zonnepark Zuidbroek

Eind 2019 hebben Sunvest en TETEF (Triodos Energy Transition Europe Fund) het zonnepark Zuidbroek Energie overgenomen van de eerdere eigenaar en ontwikkelaar Van der Valk International.  Zonnepark Zuidbroek Energie is 39 ha groot en zal ongeveer 100.000 zonnepanelen bevatten. Dit is genoeg stroom voor de elektriciteitsbehoefte van 15.000 huishoudens.  

Zonnepark Zuidbroek Energie ligt langs de A7 en naast het Van der Valk hotel Zuidbroek. Naar verwachting zal Zuidbroek Energie in 2022 gebouwd kunnen worden. Op dit moment wordt er nieuwe transportcapaciteit in het onderstation bij Meeden gerealiseerd. Dan kan Zonnepark Zuidbroek aangesloten worden op onderstation Meeden en kan het zonnapark stroom leveren aan het net.

De SDE++ subsidie is eind 2019 beschikt. De definitieve omgevingsvergunning is eind 2018 ontvangen. Het project zal naar verwachting in 2022 worden opgeleverd.

Het project bevindt zich in de volgende fase:

Ontwerp

Vergunningen

Subsidie en financiering

Bouw

Stroom levering

Zonnepark Zuidbroek - financieel participeren

Sunvest en ProfiNRG zijn druk bezig met de bouw van Zonnepark Zuidbroek in de gemeente Midden-Groningen. Inwoners van Groningen kunnen financieel profiteren van de komst van het zonnepark en op deze wijze bijdragen aan de energietransitie. Sunvest biedt deze mogelijkheid met het platform ZonnepanelenDelen (ZPD).

We hebben als doelstelling dat de inwoners en lokale organisaties laagdrempelig financieel kunnen participeren in onze zonneparken. Via ZPD wordt € 500.000,- opengesteld voor financiële participatie. De instapdrempel is slechts € 25,-. U kunt vanaf nu investeren in zonnepanelen van Zonnepark Zuidbroek!

Dit doet u via  ZonnepanelenDelen: https://www.zonnepanelendelen.nl/project/zuidbroek/

Voor meer informatie over het platform en participeren via ZonnepanelenDelen: https://www.zonnepanelendelen.nl/hoe-werkt-het/

Wij realiseren Natuurlijke Zonneparken

Informatie over dit project

Grondeigenaar

Landschap en natuur

Vincent van Haarlem

Fondsmanager Triodos Energy Transition Europe Fund

“In goede samenwerking met Sunvest kunnen we nu de bouw mogelijk maken van deze toonaangevende projecten. Met meer dan 280.000 zonnepanelen wordt met de realisatie van deze zonneparken een belangrijke stap gezet in het realiseren van meer duurzame energie in Nederland en dragen we daarmee bij aan het versnellen van de zeer noodzakelijke energietransitie.”
Vincent van Haarlem - Triodos

Afbeeldingen

Digitale informatieavond Lanakerveld

Communicatie met omwonenden

Sunvest vindt dat omwonenden en de omgeving altijd een belangrijke stem hebben bij de ontwikkeling van een Natuurlijk Zonnepark. In onze ervaring leidt dit tot een beter zonnepark waarbij de omgeving ook daadwerkelijk profiteert en mee kan doen met de energietransitie.

Vanwege de ligging van het toekomstige zonnepark tussen de snelweg de A7 en het Van Der Valk Hotel Zuidbroek zijn er weinig omwonenden met zicht op het zonnepark. Om het zicht te ontnemen voor weggebruikers  worden er brede ruigtestroken en dubbele bomenrijen geplaatst.

Blijf op de hoogte van dit project

Meer informatie?

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief voor Zonnepark Zuidbroek. Via de nieuwsbrief  informeren wij u over de ontwikkelingen van het project en sturen bijvoorbeeld uitnodigingen voor informatieavonden.

Aanmelden nieuwsbrief