Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Digitale informatieavond zonnepark Hooibroeken
Gisterenavond hield Sunvest samen met energiecöoperatie Energiek Heusden een digitale inloopavond. Onderwerp van de avond was het plan voor een natuurlijke Zonnepark met de naam Hooibroeken aan de Polderweg in Oudheusden. Dit park levert straks stroom voor omgerekend ca 10.000 huishoudens. Nu de gemeente Heusden het park heeft aangewezen als projectlocatie zijn we bezig met de vergunningaanvraag. Onderdeel daarvan is het informeren van de omgeving en het ophalen van feedback. Voor deze digitale inloopavond waren de inwoners van Oudheusden uitgenodigd. In totaal ‘bezochten’ zo’n 60 mensen de avond online.

Vragen en feedback

De uitzending van de avond werd gedaan vanuit gebouw de  Caleidoscoop in Vlijmen. Op de foto Voorzitter Frie van Hulten (midden) en Secretaris Rinus Zebregts (rechts) van het bestuur van Energiek Heusden. Aan het woord is wethouder Mart van der Poel uit Heusden, die de Energietransitie in zijn portefeuille heeft. Er werden door de toeschouwers tientallen vragen gesteld en opmerkingen gemaakt, die grotendeels in de uitzending werden behandeld. Dat varieerde van vragen hoe er omgegaan wordt met de inkomsten uit het zonnepark, nu 50% van het park in handen komt van de lokale gemeenschap en opmerkingen over het recreatieveld wat voorzien is, waarvoor de angst bestaat dat dit verandert in een hangplek. Daar gaan we dus naar kijken of het wel zo’n goed plan is, of dat we bijvoorbeeld het recreatieveld moeten vervangen door meer natuur in het plan.

Een verslag van de avond is binnenkort op onze website te vinden onder Project Zonnepark Hooibroeken. Op 17 mei organiseren we op dezelfde wijze een avond voor de gehele gemeente Heusden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Zonnepark Hooibroeken kunt u kijken op onze projectpagina Zonnepark Hooibroeken  of op de website van Energiek Heusden.

Vragen, opmerkingen en suggesties kunt u tot 26 april aan ons sturen op het speciale e-mailadres: hooibroeken@energiekheusden.nl

 

Tags :
Delen: