Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Haas in het weiland

Een weiland verhuren voor zonnepanelen kent diverse voordelen. Zonnepanelen op uw weiland genereren een aantrekkelijk rendement. Ook weidegrond waarvan de agrarische gebruiksmogelijkheden beperkt zijn, zijn voor zonnepanelen geschikt.

Zonnepanelen in het weiland

Sunvest ontwikkelt en bouwt zonneparken in nauwe samenwerking met grondeigenaren, omwonenden, gemeente en de provincie. Wilt u een zonnepark in uw weiland? Dan bent u bij Sunvest aan het juiste adres! Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten en kunnen daarom voor u erg interessant zijn.

Waarom zonnepanelen plaatsen in een weiland?

Er zijn meerdere redeneren om zonnepanelen in een weiland te plaatsen. Hierbij graag enkele voorbeelden:

  • Op uw daken heeft u al zonnepanelen liggen en u wilt uitbreiden;
  • Uw grond levert te weinig rendement;
  • U wil graag een aanvullend inkomen.

Weiland beoordeling

Zonnepanelen laten plaatsen in uw weiland? Voor elke locatie voeren we een quick scan uit. Aan de hand van meerdere criteria wordt beoordeeld wat de kansen voor een succesvolle ontwikkeling zijn. Binnen enkele weken wordt duidelijk of en onder welke voorwaarden een perceel te ontwikkelen is.

Enkele criteria voor een zonnepark:

  • Grootte van het perceel (bij voorkeur meer dan 8 hectare), al dan niet gecombineerd met aanliggende percelen;
  • Afstand en kosten van een netkoppeling;
  • De grondprijs;
  • Mogelijke landschappelijke inpassing;
  • Provinciaal en gemeentelijk ruimtelijk beleid.

Financiering van de zonnepanelen op uw weiland

Met geavanceerde financiële modellen berekenen wij of en hoe het bouwplan van het zonnepark haalbaar en financierbaar gemaakt kan worden. Wij brengen alle mogelijke kosten en opbrengsten in beeld. Zoals de kosten voor de netaansluiting, de bouwkosten van de installatie, de onderhoudskosten, de stroomopbrengsten en de mogelijke subsidies (SDE+).

Zonnepanelen ow uw weiland? Genereer voorspelbare inkomsten.

Sunvest gaat minimaal een 25-jarig recht van opstal contract aan met de grondeigenaar. Wij keren een concurrerend bedrag uit per verhuurde hectare. De huurbedragen (retributie) worden jaarlijkse geïndexeerd. Sunvest organiseert het gehele proces van ontwerp tot installatie en onderhoud.

Percelen gezocht voor de ontwikkeling van zonneparken!

Sunvest is altijd opzoek naar percelen grond om zonneparken te realiseren. Zonneparken kunnen voor u een interessante bron van inkomsten zijn. Een zonnepark levert al snel 5000 tot soms wel 8000 euro per hectare op!

Meer informatie over het verhuren van uw weiland?

Wij komen graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999 of mail naar info@sunvest.helloresults.nl Klik hier voor onze contactgegevens.

Tags :
Delen: