Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Grazende schapen in het zonnepark

Agrarische grond verhuren of verkopen voor zonneparken kent diverse voordelen. Zonnepanelen generen inkomsten en zijn goed voor het milieu. Ook kan agrarische grond die niet meer gebruikt wordt, efficiënt worden ingezet om inkomsten te generen.

 “Agrarische” zonnepanelen

Sunvest ontwikkelt en bouwt zonneparken in nauwe samenwerking met grondeigenaren, omwonenden, gemeente en de provincie. Wilt u een zonnepark op uw agrarische grond? Dan bent u bij Sunvest aan het juiste adres! Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten en kunnen daarom voor u heel erg interessant zijn.

De voordelen van zonnepanelen op agrarische grond

Er zijn meerdere redeneren om zonnepanelen op agrarische grond te plaatsen. Redenen hiervoor kunnen zijn:

  • Op uw daken heeft u al zonnepanelen liggen en u wilt uitbreiden;
  • U heeft agrarische grond dat u niet meer gebruikt en u wilt toch inkomsten genereren;
  • Het dak is niet stevig genoeg om zonnepanelen op te plaatsen;
  • De ligging van het dak is ongunstig ten opzichte van de zon;
  • Gebouwen of bomen zorgen voor schaduw op het dak waardoor u minder stroom opwekt.

Beoordeling agrarische grond

Zonnepanelen laten plaatsen op uw agrarische grond? Voor elke locatie voeren we een quick scan uit. Aan de hand van een groot aantal criteria wordt beoordeeld wat de kansen voor een succesvolle ontwikkeling zijn. Binnen enkele weken wordt duidelijk of en onder welke voorwaarden een perceel te ontwikkelen is.

Enkele criteria voor een zonnepark:

  • Grootte van het perceel (bij voorkeur meer dan 8 hectare);
  • Afstand en kosten van een netkoppeling;
  • De grondprijs;
  • Mogelijke landschappelijke inpassing;
  • Provinciaal en gemeentelijk ruimtelijk beleid.

Financiering van de zonnepanelen op agrarische grond

Met geavanceerde financiële modellen berekenen wij of en hoe het bouwplan van het zonnepark haalbaar en financierbaar gemaakt kan worden. Wij brengen alle mogelijke kosten en opbrengsten in beeld. Zoals de kosten voor de netaansluiting, de bouwkosten van de installatie, de onderhoudskosten, de stroomopbrengsten en de mogelijke subsidies (SDE+).

Zonnepanelen op agrarische grond? Genereer voorspelbare inkomsten.

Sunvest is een duurzaam projectontwikkelaar, gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energie systemen. Sunvest ontwikkelt, bouwt en onderhoudt een groot aantal zonne-energie projecten, op grond en daken door heel Nederland. Wij bieden niet alleen een goede prijs, wij zorgen er ook voor dat het park er daadwerkelijk komt. Wij zorgen voor een goede landschappelijke inpassing, gaan het gesprek met de omgeving aan, organiseren de vergunningsaanvraag en de financiering. Op dit moment hebben wij 250 MWp aan zonnepark in ontwikkeling in parken variërend van 8 tot 50 ha groot.

Agrarische grond gezocht voor de ontwikkeling van zonneparken!

Sunvest is altijd opzoek naar percelen grond om zonneparken te realiseren. Zonneparken kunnen voor u een interessante bron van inkomsten zijn. Een zonnepark levert al snel 5000 tot soms wel 8000 euro per hectare op!

Meer informatie over het verhuren van agrarische grond?

Wij komen graag met u in contact! U kunt ons bereiken op 030 341 0999 of mail naar info@sunvest.helloresults.nl Klik hier voor onze contactgegevens.

Tags :
Delen: