Recente berichten

Meer weten over Sunvest?​

Op deze website vindt u veel informatie over ons en onze groene strategie. Zijn uw vragen na het bekijken van de site nog niet beantwoord, neem dan contact op via onderstaande e-mail optie.

Open energiedag

Succesvolle Open Energie Dag bij energiepark Koningspleij!

De derde editie van de landelijke Open Energiedag was ook een succes bij Energiepark Koningspleij!

Afgelopen zaterdag waren er ruim 45 mensen aanwezig die een kijkje namen bij het zonnepark en de windmolens. Na ontvangst met een kopje koffie en koek, werden de bezoekers uitgenodigd voor een rondleiding. Op deze stralende dag met een overvloed aan zonneschijn en een verfrissend briesje, wandelden geïnteresseerden over het zonnepark en het windpark, waar de windmolens vrolijk draaiden in harmonie met de schitterende zon. De leden van Rijn en IJssel Energiecoöperatie en Sunvest vertelden in het bezoekerscentrum alles over het ontstaan en de bouw van het Energiepark. Tijdens de rondleidingen werden er vele vragen gesteld, nieuwsgierigheid die zich niet alleen richtte op de technische aspecten en de indrukwekkende vermogens van zowel het zonnepark als de windmolens, maar ook op de duurzaamheid van de installaties en de biodiversiteit in het zonnepark.

De 4 windmolens op Windpark Koningspleij wekken jaarlijks ruim 34 miljoen kWh op. Vorig jaar heeft Zonnepark Koningspleij ongeveer 12 miljoen kWh geproduceerd. Tezamen wekt Energiepark Koningspleij jaarlijks genoeg stroom op voor zo’n 15.000 huishoudens.

De aanwezigen van Sunvest en REIJE hebben genoten van deze mooie dag en zijn dankbaar voor alle getoonde belangstelling van de bezoekers. Iedereen bedankt!

Voor meer informatie over Energiepark Koningspleij zie onze projectpagina.

De Open Energiedag is een initiatief van Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) Energy Association (NWEA) (windenergie), Holland Solar (zonne-energie), Energie Samen (energiecoöperaties), Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging.

Tags :
Delen: